Argila este unul dintre miracolele naturii, ea avand capacitatea de a te ajuta sa ai o piele cat mai aproape de perfectiune, dar sa tratezi si afectiuni din interiorul organismului.
Mastile cu argila sunt numeroase, in diverse combinatii, in functie de tipul pielii si de ce are nevoie fiecare persoana in parte.
Are efecte cicatrizante, de inlaturare a impuritatilor, antibacteriene, continand minerale precum calciul, fierul, fosforul, manganul si seleniul. Odata folosite frecvent mastile cu argila, tenul va fi mai stralucitor, mai uniform, iar in cazul in care este gras, va scadea productia de sebum. Mastile se lasa in jur de 20-30 de minute pe ten.
Iata cateva exemple de masti si efectul la care ar trebui sa te astepti:
- masca cu argila si ulei de masline: aceasta ajuta la hidratarea fetei si curatarea celulelor moarte. Astfel, este buna atat vara, cand ai stat prea mult la soare, cat si iarna, cand pielea se descuameaza din cauza gerului.
Trebuie pur si simplu amestecate 2 lingurite de argila cu suficient ulei cat sa se formeze o pasta groasa, pe care o pui pe fata.
- argila simpla, cu apa: poti sa o folosesti in special daca tenul tau este extrem de gras, iar in situatii de urgenta poti sa adaugi si putina zeama de lamaie in loc de apa. Excesul de sebum va disparea ca prin minune.
- argila cu morcovi: daca tenul tau nu este nici gras, nisi uscat, dar pur si simplu il simti fad, lipsit de energie, pune intr-un blender o jumatate de morcov si toaca-l marunt, pana cand devine zemos. Apoi amesteca-l cu o lingura de praf de argila si aplica pe fata.
- argila amestecata cu avocado este buna pentru tonifiere. Argila are efecte antioxidante, iar avocado are acizi grasi mononesaturati, astfel incat cele doua ingrediente alcatuiesc un cocteil ce lupta cu radicalii liberi si impuritatile si stimuleaza productia de colagen. Astfel, aparitia ridurilor va fi intarziata.
- pentru intretinerea pielii, pur si simplu, poti sa amesteci argila si galbenus de ou. Acest amestec va hidrata pielea si o va curata.
Dupa cum declara dr. Nelu Bulacu, argila are si efecte terapeutice:
Poate sa fie folosita pe post de cataplasma, pentru ameliorarea artritei si a altor dureri musculare si osoase, dar de departe cea mai raspandita utilizare este aceea in care argila este amestecata cu apa. Pur si simplu se lasa peste noapte, iar dimineata, pe stomacul gol, se bea.
Apa de argila ajuta in tratarea arsurilor de stomac, a problemelor cu ficatul si fierea, reechilibrare hormonala si cicatrizarea tesuturilor stomacale lezate.
Este buna si pentru oamenii cu diabet, normalizeaza tensiunea arteriala, ajuta la mentinerea unui sistem nervos in forma maxima si intareste sistemul imunitar.
Apa de argila poate sa fie inhalata, pentru tratarea racelilor, iar bilute mici de argila pot fi supte ca pastilele de raceala, pentru tratarea durerilor in gat.
Si in cazul in care exista leziuni ale pielii, argila este utila, pentru ca are efect cicatrizant, dar si antibacterian, astfel incat previne infectiile si ajuta la o vindecare rapida.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu