miercuri, 16 ianuarie 2013

Alimente care sunt bune pentru o iarna friguroasa

Daca te simti obosit, in ciuda faptului ca dormi suficient, adica cele sapte - opt ore din noapte, s-ar putea sa fie vorba de lipsa de magneziu, esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor. Magneziul poate fi procurat din legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie si fructe, precum banane, smochine, curmale, nuci si migdale.

Lipsa fibrelor alimentare din organism ingreuneaza tranzitul, asta insemnand constipatie, adica mai multe toxine in organism. Constipatia duce la migrene, insomniii, iritabilitate nervoasa, schimbari bruste de dispozitie.

O alimentatie echilibrata din care sa nu lipseasca fructele, legumele si cerealele integrale te poate scuti de multe neplaceri care, de fapt, formeaza un lant, o neplacere decurgand dintr-o alta.

Multe persoane cred ca organismul are nevoie de lichide numai vara, lucru total gresit. Indiferent de anotimp, trebuie consumate lichide suficiente atat pentru dezintoxicarea permanenta a organismului, cat si pentru buna lui functionare.

Dezintoxicarea, esentiala

Pentru dezintoxicarea organismului, permanent necesara, indiferent de anotimp, bea apa, plata sau de izvor, si mai putin apa minerala. Ceaiul din plante medicinale, mai ales cel de papadie, este de asemenea recomandat, oricand si oricui, si nu numai in caz de boala.

Sucurile de fructe si legume, adevarate bombe de vitamine, minerale si fibre alimentare sunt, de asemenea, recomandate in dieta zilnica pentru puterea lor de curatare a organismului.

In perioada sezonului rece, multe persoane se plang ca nu se pot concentra la ceea ce au de facut zilnic. Tot ce se poate, si asta e din cauza ca lumina naturala, destul de putina in anotimpul rece, face ca vitamina D sa fie produsa de organism in cantitate insuficienta. In acest caz se recomanda consum de peste gras, ficat, oua si branza.

Chiar daca e frig si ziua e innorata, cum sunt mai toate zilele iarna, iesi din casa, fa plimbari scurte, in acest fel oferindu-i organismului si putina miscare de care zilnic are nevoie ca sa functioneze normal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu